Bıldırcın Yetiştirerek Nasıl kazanç elde edilir?

 Bıldırcın Yetiştirerek Nasıl kazanç elde edilir? 

Ülkemizde bıldırcın yetiştiriciliği birkaç yıldır yüksek büyüme göstermiştir. Bıldırcın yumurtası ve eti çok yüksek özelliklere sahip ve artık toplumun pek çok kesimi bu ürünleri diyetlerinde kullanıyor. Bu, bıldırcın yetiştirme işletmelerinde bir patlama yarattı. Birçok insan artık geleneksel yöntemlerle, bazıları da endüstriyel yöntemlerle bıldırcın yetiştiriyor. 


Bıldırcınlar çok hızlı büyür. Böylece bu kuş 45-50 günlük yaşta yumurtlamaya başlar. 5-6 ayda ortaya çıkan tavukların yumurtlama yaşı ile karşılaştırın !! Etlik bıldırcınlar da iki aylıkken kesim aşamasına gelir. Bu işin hızlı ve kısa bir geri ödeme süresi olduğu göz önüne alındığında, birçok girişimci başlangıçta bir bıldırcın yetiştirme salonu açmayı düşünür. 

Bıldırcın yetiştirmenin avantajlarından biri de ev kapasitelerinde uygulanabilmesidir. Bu kuş küçüktür ve bakım için çok az yere ihtiyaç duyar. Öte yandan bıldırcınlar hastalığa dayanıklıdır ve nadiren aşılanmaları gerekir, soğuğa ve sıcağa toleransları yüksektir. Bıldırcınların tek zayıflığı, yüksek ve anormal seslere duyarlı olmalarıdır. Çünkü yüksek sesler onlara büyük korku ve stres yaratır ve sonuçta kuş yumurtlaması azalır. 

Bıldırcın Yetişrimenin Kazanç yolları

Bıldırcın yetiştiriciliğinde, özellikle üretim döngüsü tamamlanmışsa, piyasaya sunabileceğiniz birkaç ürününüz olacak:

Bıldırcın Yumurtası: Bu işte para kazanmanın en yaygın yollarından biri pazara bıldırcın yumurtası satmaktır ki bu da iyi satmaktadır.

Bıldırcın yumurtası: Verimli sürü yetiştirenler, bıldırcın yumurtası satarak daha fazla kazanabilirler. Bıldırcın yumurtası normal yumurtadan daha pahalıdır. Bu tür yumurtaların alıcıları, en çok kuluçkahane ve bıldırcın bir günlük civciv üretmek isteyen insanlardır. Günlük civciv satın almak, kuluçkalıktan daha pahalıdır, bu nedenle birçok insan kuluçkahane ve döllenmiş yumurta satın alarak kendi üreme sürülerini oluşturmaya çalışır.




Bıldırcın eti: Bıldırcın yetiştiriciliğinin bir diğer değerli ürünü de bu kuşun etidir. Bıldırcın eti, çoğu mağazada genellikle bir kilogramlık paketlerde bulunur. Ayrıca günümüz restoranlarının çoğunda bıldırcın etli yemek menüleri müşterilere sunulmaktadır. Restoranlar, bıldırcın etinin başlıca alıcıları arasındadır.

Bıldırcın civcivlerinin 6 haftaya kadar altlıkta yetiştirildiği ve daha sonra mekanize kafeslere aktarıldığı unutulmamalıdır. Yumurtlama bıldırcınları genellikle 50 günlükken başlar. Yumurtlayan bıldırcınların üreme süresi de kısadır (maksimum 8 ay) ve bundan sonra bıldırcın bakımı ekonomik olarak gerekçelendirilmemiştir. Yüksek verimli yumurtlayan bıldırcın ırklarının en önemlilerinden biri, aynı zamanda İran iklimine de oldukça uyumlu olan Japon bıldırcını cinsidir. 


Comments

Popular Posts