Bıldırcın Cinsleri Ve Türleri

Bıldırcın cinsleri ve türleri 

Bugünün paylaşımı olarak sizlere bıldırcınların değişik cinslerini ve türlerini anlatacağım. 
Bıldrıcın eti en lezzetli kuş etlerinden biridir ve çoğu restoranlarda bıldırcın eti sunulmaktadır ve insanlar tavuk eti yerine bıldırcın eti yemeyi tercih ediyorlar. Bu konu yetiştiriciler içi ilgi oluşturan bir konu olmuştur ve bir çoğu bıldırcın yetiştirmeye başlamışlar. Bıldırcın kuşları çok uzun mesafelerde uçamazlar ve yetiştirme masrafları diğer kuşlardan daha azdır. Ayrıca bıldrıcından elde edilen kar diğer kuşlara göre daha fazladır. 
Yapılan araştırmaların sonucunda bıldırcınların ilk evcil edildikleri ülkeler çin ve Japon olduğu tahmin edilmiştir. Hatta dünya savaşında et ve protein kırtlığında bıldrıcın yetiştirilerek yemek ihtiyaçlarının bir kısmının çözüldüğü söyleniyor.
Bu konuları anlatmamın nedeni bıldırcınların ne kadar önem taşıdıkları anlatmak içindir. yazmın devamında bıldırcınların değişik cinslerini ve türlerini anlatacağım. 


Normal Bıldırcın ( Coturnix bıldırcını) : 




Bıldırcın türlerinden biridir ve Asya, Avrupa ve Afrika bölgelerine aittir. Normal bıldırcınların vücut uzunlukları 16 ila 18 santim ve ağırlıkları ise 200 gramdır. Onlar rahatlıkla uzun mesafelerde uçabilirler ve sıcak bölgelere göç edebilirler. Bu bıldırcınların hass özelliklerinden biri gözlerinin yukarı kısmında bulunan beyaz çizgidir. 

Japon Bıldırcını 



Çin, güney kore, Vietnam ve tailand bölgelerine ait olan bu tür süs kuşu olarak yetiştirliyor. Japon bıldırcınları bu ülkelerde çok sevilen bir kuştur ve eti ise çok şifalı olduğu biliniyor. Japon bıldırcınının vücut uzunluğu 19 ila 20 santimdir ve ağırlığı ise 150 ila 160 gramdır. 

Çin bıldırcını 


Bu tür Asyanın kıral bıldırcını biliniyor ve diğer türlere göre çok daha güzel bir görünümü vardır. Vücut uzunluğu yaklaşık 14 santimdir ve ağırlığı ise 24 ila 40 gramdır. Çin bıldırcınları diğer türlere göre çok daha hareketlidir ve üzerindeki renkler ise diğer bıldırcınlara göre çok daha güzeldir. 

Mavi Afrika bıldırcını


Bu bıldırcınının ait olduğu bölge Afrikanın güney tarafıdır. Vücut uzunluğu 14 ila 16 santimdir ve ağırlığı ise 145 gramdır.

Kaliforniya bıldırcını



Kaliforniya bıldırcınları en güzel bıldırcınlardan biridir ve batı ülkelerde çoğunlukla yetiştirilen bıldırcınlardır. Ayrıca kafasının üzerinde bulunan kakül onun daha çok güzel görünmesine neden oluyor ve çoğu insanlar onları süs kuşu olarak yetiştirirler. 
Bu bıldırcınların ağırlıkları genelde 160 gramdır. 

Gamble bıldırcını 


Bu bıldırcınlar kaliforniya bıldırcınlarına çok benziyorlar ve aralarında olan tek fark onların kafalarındaki kırmızı renkli tüylerdir. Bu tür uygun hava koşullarında daha fazla yumurtlayabilir. 

Bobwhite bıldırcını



İsminden de belli olduğu gibi beyaz renkte ve diğer renklerde de vardır ve Amerika, Kanada ve Mezika bölgelerine aittirler. Uzunluğu 28 santim ve ağırlığı ise 160 ila 170 gramdır. 

 





 

Comments

Popular Posts