Bıldırcın Kuluçkası

 Bıldırcın Kuluçkası 

Bıldırcın doğadaki yaşam döngüsü ve devamı, daha önceki makalelerde de belirtildiği gibi, ilkbaharın başlaması ve havanın daha sıcak olmasıyla birlikte her yetişkin bıldırcın eşini bulup kayaların ve uçurumların arasında uzanacağı şekildedir. Bitkiler veya bitkiler yuvalarını oluşturur ve çiftleşmeye başlar. Dişi yumurtalarını bırakır ve civciv oluncaya kadar onlara iyi bakar. Ancak doğayla hiçbir ilgisi olmadığında kuluçka aşamaları farklıdır. Üstün özellikleri ve genleri göz önüne alındığında, bir bıldırcın iyi bir yumurtlama ırkı veya bir et ırkı veya çift amaçlı bir ırkı yapmak için genetiği değiştirildiği için aslında değiştirilmiş bir cinsle uğraşıyorsunuz. 



Üremenin bıldırcın doğal içgüdülerini üremeye devam etmek için daha az lezzetli hale getirdiğini söylemeye gerek yok. Böylelikle üreme yuvalarında tutulan dişi kuşlar, ayrı bir yatakta yumurtaların üzerinde emeklemeye ve uyumaya teşvik edilmedikçe yumurtaların üzerinde sürünmek ve uyumak istemezler ancak süreç bundan daha uzun sürecektir. Kesinlikle bıldırcın yumurtasını kuluçkaya yatırmanın en uygun yolu kaliteli kuluçka makineleri kullanmaktır. Tavuğun şartlarına göre tasarlanmış, nem, sıcaklık, oksijen temini açısından ayarlanabilen cihazlar. 

Bıldırcın Kuluçkası İçin Gerekli olan Faktörler 

Standart ve kaliteli bir kuluçka makinesi sağlayın: Uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanıp üretilen kuluçka makineleri, başarılı kuluçka sürecinde çok önemli rol oynar ve satın aldığınız cihaz tam otomatik ise kuluçka verimliliği artacaktır. .

Kaliteli yumurta temini: Kaliteli yumurtanın hazırlanmasıyla ilgili olarak hatırlatmam gereken bazı şeyler var.

Çiftliğinizden döllenmiş yumurta toplayan üreticilerden biriyseniz, şu önemli noktaları aklınızda bulundurun:

  • Verimli bıldırcınları iyi beslenme durumunda tutmak için elinizden geleni yapın. Bildiğiniz gibi, yetişkin bir bıldırcın iki aydan daha kısa bir sürede yetişkinliğe ulaşır ve çiftleşmeye ve yumurtlamaya hazırdır, bu yüzden onlara verdiğiniz yiyecekleri her şekilde desteklemeye çalışın. 
  • Yetiştiricilerin, yumurta verimliliğini artırmak için yeterli protein, vitamin, karbonhidrat, kalsiyum, fosfor ve diğer birçok besin takviyesini alması gerekir.
  • Altlığı ve kafesleri birkaç günde bir dezenfekte edin ve hayvanların ve zararlıların çöplere girmesini önleyin.
  •  Erkeklerin ve dişilerin çiftleşme oranını gözlemleyin. Her erkek için en uygun oran 4 ila 5 kadındır. Erkek bıldırcınların dişi bıldırcınları döllemek için yeterli spermi olmadığından ve birçok yumurtanın kısır olacağından emin olun. .
  • Kuş pisliği bulaşmasını önlemek için yumurta toplamayı günde dört kez tekrarlayın. Toplandıktan sonra atıkla nispeten kontamine olmuş yumurtaları temizleyin ve dezenfekte edin.
Bunlar, kendi çiftliğinizden döllenmiş yumurta hazırlamanın gereklilikleridir. Mecbur değilsiniz, bu yüzden bu önemli noktaları unutmayın.

  • Saygın bir site olmadığı ve döllenmiş yumurtanın teslim edildiği yere uzak olmadığınız sürece hiçbir koşulda internet sitelerinden döllenmiş yumurta satın almamalısınız.
  • Döllenmiş yumurta satan bir yetiştirme çiftliği biliyorsanız, onu ziyaret ettiğinizden ve üreme koşullarını yakından takip ettiğinizden emin olun. 
  • Hasta olmadıklarından ve çiftlik sahibinin beslenmelerini sağladığından emin olmalısınız.
  • Doğru büyüklükte yumurtalar satın alın, yani çok küçük veya çok büyük olmamaları gerekir. Çünkü minik yumurtalar, yetiştiricilerin çok genç olduklarını ve çiftleşme sürecinin başarılı olmadığını gösteriyor.
  •  Büyük yumurtalar aynı zamanda üretken sürünün yaşlandığını, yani spermin hala düşük kalitede olduğunu ve çıkarılması gerektiğini gösterir.
  • Kan lekeli yumurtalar, yumurtlayan sürünün taşıyıcılarıdır ve çıkarılmalıdır.
  • Kabuk formu sağlıklıdır, yani çatlamaz veya kırılmaz ve en önemlisi çok kalın veya çok ince kabuklu yumurtalar kuluçka için uygun değildir.
  • Döllenmiş yumurtalar tazedir.
Yumurta topladıktan veya satın aldıktan sonra:

  • Bunları püskürterek veya gazlayarak dezenfekte edin, daha sonra deponun önceden korunması şartıyla, sıcaklık ve nem açısından uygun (sıcaklık 16 ila 17 Santigrat derece ve nem yüzde 70 ila 80) uygun bir yerde saklayın. dezEnfekte edin ve böcekleri ve haşaratları önlemek için önlemler alın.
  • Döllenmiş yumurtaların raf ömrü yaklaşık bir hafta olup, yumurtaları uzun süre saklarsanız spermler ölür ve kuluçka randımanı düşer.
  • Tarakları ve inkübatörün içini dezenfekte edin ve yumurtaları yerleştirmeden önce açın ve cihazın ayar ayarlarına (sıcaklık, nem ve oksijen kaynağı) ayarlandığından emin olun.
  • İnkübatörün yeri de çok önemlidir, bu nedenle doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan bir yere yerleştirmeye çalışın ve ikinci olarak, temiz havanın inkübatörün bulunduğu yerden geçmesi için iyi koşullar vardır. 
Tam otomatik kuluçka makinesine yerleştirildikten sonra yumurtaların durumu:

  • Yumurtaları dikkatlice peteklerin içine yerleştirin ve kuluçka makinesinin büyük kısmına yerleştirin.
  • Cihazın sıcaklığını 37,7 ° C'ye ve nemi% 60 ile 65 arasına ayarlayın. Sıcaklık ve nem değerlerine dikkat edin çünkü:
  • Sıcaklık daha yüksekse, tavuklar söz verilenden daha erken yumurtadan çıkacak ve belirtilen miktardan azsa bunun tersi olacaktır. 


Kullandığınız Kuluçka Makinesi Çok önemli bir konudur çünkü kalitesiz bir Kuluçka Makinesi Kullanıyorsanız yumurtalarınız İnkübe olmayabilir. Bu Nedenle Kaliteli Kuluçka Makinesi Kullanmanız Çok Önemlidir. 

Piyasada değişik Kalitelerde ve değişik markalarda Kuluçka Makinesi Bulmak mümkündür ancak değişik fiyatlarda olmaları nasıl bir makine seçeceğiniz konusunda kafanızı karıştırabillir. Kuluçka Makinesi fiyatı değişik faktörlere bağlı bir konudur. Ama Genel olarak Kaliteli ve yüksek kapasiteli Kuluçka Makineleri özelliklerinden dolayı daha fazla fiyatlara sahip olabilirler.




Comments

Popular Posts