Evde Bıldırcın Nasıl Yetiştirilmelidir?
Evde Bıldırcın Nasıl Yetiştirilmelidir?
Evde bıldırcın yetiştirme stratejilerini öğrenen bir bıldırcın vahşi bir mizaç ve yüksek üreme gücü ve büyümesi olan bir kuştur, böylece 45 gün içinde olgunlaşır ve yumurtlamaya başlarken, bir tavuğun yumurtlamak için altı aya ihtiyacı vardır. var. Bıldırcınlar farklı türlerde bulunur, ancak Ülkede'da yetiştirilen türlerin çoğu yaygın ve Japon türleridir. Çünkü bu türlerin üremesi kolaydır ve diğer kuşlara göre yüksek büyüme ve üreme oranına sahiptir. En önemlisi, hastalığa, soğuğa ve sıcağa karşı iyi direnç gösterirler.
Evde Bıldırcın Yetiştirmek Mümkün mü?
Evde bir bıldırcın yetiştirmek için ilk önemli koşul bir yere sahip olmaktır, burası bodrum katında, arka bahçede, çatıda ve arka bahçede olabilir. Tıpkı güvercinler gibi el yapımı bıldırcın kafesleri yapıp çiftleşme ve yumurtlama için bıldırcın kafesine koyabilirsiniz. Sadece hava çok ısınırsa veya çok soğuk olursa, onları bir ısıtıcı veya klima ile kapalı bir yere taşımalısınız, çünkü soğuk ve ısı olasılığı ve bunun sonucunda kayıplar var.
Dikkat etmeniz gereken bir sonraki şey, bıldırcın pisliği kokusudur. Özellikle geleneksel yolla çok sayıda bıldırcın yetiştirirseniz, dışkılarından çok hoş olmayan bir koku çıkacaktır. Bu sorun, komşuların şikayetlerine ve memnuniyetsizliğine yol açabilir. Bu nedenle bıldırcın yetiştirmeyi düşündüğünüz yer çevredeki binalardan yeterince uzakta olmalıdır. Prensip olarak, kırsal alanlarda bıldırcın yetiştiriciliği mümkündür.
Ne zaman Evde Bıldırcın Yetiştirmeye başlamalıyız?
Yetişkin bıldırcın satın almak için en uygun zaman ilkbahardır çünkü bıldırcınlar ilkbahar ve yaz aylarında yumurta bırakır. Ancak bıldırcın civciv satın almak istiyorsanız, ilkbahar tamamen olgunlaşana ve çiftleşmeye ve yumurtlamaya başlayana kadar Mart ayında satın almak daha iyidir.
Ayrıca döllenmiş yumurta satın alarak ve bir kuluçka makinesi inşa ederek veya kiralayarak da doğrudan kuluçka yapabilirsiniz Bıldırcınların kuluçka süresi 17 gündür ve tam olarak olgunlaşıp yumurtlamaya başlaması 45 gün sürer. Bu nedenle döllenmiş bir yumurta satın almak ve bir kuluçka makinesi satın almak için en uygun zaman Mart ayıdır.
Yetiştirdiğimiz Alan nasıl olmalıdır?
Çatıda veya bahçede bıldırcın yetiştirmeyi planlıyorsanız, onlar için kafes sağlamalısınız çünkü bıldırcınlar uçabilir ve kaçabilir. Kafeslerinde de yiyecek ve içecek bulunmalıdır. Geceleri daha iyi uyumaları için kafeslerine perde takabilirsiniz. Lütfen bıldırcınların hassas kuşlar olduğunu ve sinir bozucu ve korkutucu seslerle strese gireceklerini ve büyümelerini ve yumurtlamalarını yavaşlatacağını unutmayın.
Gece bulunduğunuz yerin yakınında köpeklerin sesi yüksekse veya eviniz sokağa yakınsa ve sürekli olarak araba kornalarının anormal sesi duyuluyorsa. Bunları bodrum veya kullanılmayan depolama gibi iç mekanlarda yetiştirmek daha iyidir, çünkü bu gürültüyü azaltacak ve büyük ölçüde soğuktan ve sıcaktan korunacaktır.
Bıldırcın Yetiştirmek için Gerekli alan
Bıldırcınlar küçük kuşlardır ve çok az yer kaplarlar. Örneğin geleneksel yolla 1.000 bıldırcın yetiştirmek için 25 metrelik bir salon yeterlidir. Bıldırcın tutmanın bir başka yolu da kafes kullanmaktır. 5 taraflı tek katlı bir bıldırcın kafesinde 165 yetişkin bıldırcın yetiştirilebilir. Evde bıldırcın yetiştirirken, geleneksel olarak her 20 bıldırcın için bir suluk ve bir yemlik yerleştirilir. Ayrıca çeşitli hastalıkları önlemek için bıldırcın dışkısını 2-3 günde bir temizlemek, düzenli olarak taze su ve yiyecek sağlamak ve her gün yıkamak ve beslemek daha iyidir.
Bıldırcınların yaşam ortamı için uygun sıcaklık 22 ile 26 derece arasındadır, hastalıkları önlemek için bu sıcaklığı gözlemlemek daha iyidir. Ayrıca bıldırcın civcivleri doğumdan sonraki bir hafta 37 derece 24 saat ışıkta tutulmalıdır, bu amaçla yapay anne soğanı kullanmak ve iki haftalık olana kadar ayrı bir yere koymak daha iyidir çünkü beslenme, sıcaklık. Ve parlaklıkları yetişkin bıldırcınlardan farklıdır.
Evde bıldırcın yetiştirirken, bıldırcın gevşemesine ve sakinleşmesine yardımcı olmak için kafesin zeminine biraz yonca veya saman koymak en iyisidir, böylece yumurtlarken, yorgunken veya uykuya ihtiyaç duyduklarında üzerinde uyuyabilirler.
Bıldırcın Hastalıkları
Bıldırcın tavuğu almayı planlıyorsanız, size sağlıklı tavuklar teslim edebilmeleri için güvenilir insanlardan satın almak daha iyidir. Sağlıklı bir tavuk sürekli zıplar, gagalar, yemek yer ve içer. Tavuğunuz sessiz bir köşede oturuyorsa, bıldırcınızın soğuk ya da hasta olduğunu bilmelisiniz.
Bıldırcın hastalığı türleri şunları içerir:
- -Mark hastalığı: Nörolojik bir hastalıktır ve boyun, kanat ve bacaklarda felce neden olur Aşı 20 günlükken boyuna enjekte edilir.
- Newcastle hastalığı: Bu hastalık burun akıntısı, nefes darlığı, açık gaga ile nefes alma, iştahsızlık ve ، Spreyin yüzü kuş gözüne püskürtülür.
- Grip: Bu hastalık kuşun hava yollarını etkiler ve bazı ciddi vakalarda kuşun burnu peynirle doludur, gözler akar ve baş ve yüzde morluklar bu hastalığın diğer belirtileridir.
- Çiçek hastalığı: Bu hastalığın belirtileri arasında göz kapaklarında, taçta ve kuş tüyü olmayan diğer alanlarda kabarcıklar bulunur. Korneanın şişmesi, göz kapağında peynirimsi madde birikmesi hastalığın bir başka belirtisidir. Bu hastalık için aşı 6 ila 8 haftalıkken verilir.
Bıldırcın Yeminin Özellikleri
Bıldırcın civcivlerini, özellikle bir haftalık bıldırcınları beslemek, yetişkin bıldırcınlardan farklıdır. Yeni doğmuş bıldırcınlar için, genellikle bıldırcın civcivleri için çok faydalı olan, başlangıç adı verilen hazır bir yiyecek vardır. Yetişkin bıldırcınları beslemeye hazır çeşitli peletler ve konsantreler de vardır.
Bıldırcınları kendiniz beslemeyi planlıyorsanız, çeşitli vitamin ve minerallere ve ayrıca daha fazla proteine sahip olmaları için tam bir diyet düşünmelisiniz. Bıldırcın yumurtlama durumunda, yetersiz yumurtlama nedeniyle daha fazla kalsiyuma ihtiyaç duydukları için diyetlerinin çok fazla kalsiyum ve protein içerdiğine dikkat etmelisiniz.
Comments
Post a Comment