Bıldırcın Yetiştirme Koşulları

 Bıldırcın Yetiştirme Koşulları 

Bu Yazıda sizlere Bıldırcın Yetiştirme Koşullarından bahsedeceğiz ve en yetiştirmek için önemli olan koşulları anlatacağız. 


Işık 

Bıldırcın yetiştirmede ışık önemli bir faktördür. civcivler ilk 7 ila 10 gün boyunca su ve yiyecek kaynaklarını belirlemesi gerekir ve bu yalnızca yeterli ışık varsa mümkündür. İlgili standartlara göre güneş enerjisi kullanılarak sağlanabilecek günde 16 saat, gerektiğinde pillerle yapay ışık kullanılması gerekmektedir.



Alt Tabaka 

Tozsuz yumuşak ağaç talaşları ideal bir alt tabaka olabilir. Yumuşak ve sıcak bir katman sağlayan yaklaşık 10 cm kalınlığında olmalıdır. Başka bir yol da, özellikle bir çiftliğiniz varsa, kalın bir kat doğranmış saman kullanmaktır. Ayrıca yukarıdaki iki malzemenin bir kombinasyonunu da kullanabilirsiniz. Civcivler çok genç ve savunmasız olduğunda odun yongası kullanmak daha uygundur ve daha sonra bir yenileme veya geliştirme olarak alt tabaka değişimi daha ucuz ve daha uygun maliyetlidir. Amonyak seviyelerini ve hastalık direncini azaltmak için kuşların yoğunluğunun azaltılabileceği dikkate değerdir. Kâğıt yatağının kullanılması da dışkıların tüylere ve kanatlara yapışmasında büyük etkiye sahiptir ve patojen bakteri sayısını azaltır.

Yemek 

Yiyecekler pelet olarak servis edilebilir. Günlük kilo alımı 30 gramı geçmemelidir. Araştırmalar, kuşların peletleri daha iyi kullandığını göstermiştir. civcivlerin dört haftalıkken yüksek proteinli diyete (% 22-27) ihtiyacı vardır. Diyetteki tüm içerikler organik olmalıdır, ancak belirli organik diyet kaynakları bulmadaki zorluklar nedeniyle organik olmayan içeriklerin kullanımına izin verilebilir.  

Su 

Günde 100 civciv için gereken su miktarı 2 litreye eşittir, bu da 12 haftada 12 kuş için günde 18 litre suya ulaşır. Tüketilen su miktarı doğrudan yem tüketimi ve sıcaklığa bağlıdır ve sıcak havalarda% 50'ye varan artışlar meydana gelebilir. Isı stresi ciddi bir sorun olabilir. Bu, yetişkin bir civciv veya kuşta ısı üretimi ile ısı kaybı arasındaki denge bozulduğunda olur. Isı stresi semptomları, akciğerlerin dehidrasyonuna neden olan hızlı bir nefes alma sürecini içerir. Susuz kalmayı önlemek için, kuşların bunlara kolayca erişebileceği şekilde yerleştirilmelidir. 

Hastalık Kontrolü 

Özel sektörde günlük izleme ve kontrol Parazit gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisi ve aşı kullanımı dikkate alınmalıdır. Koksidiyoz, potansiyel olarak en ciddi hastalıktır. Parazitik organizmalar her yerde bulunur ve yataktaki dışkı yoluyla bulaşabilir. Enfeksiyonun ana belirtilerinden biri, dışkıda kan bulunmasıdır. Yatağa ek olarak, kirlilik yiyecek ve su yoluyla da bulaşabilir. Yaklaşık 3 haftalık Tavuklar yaşamlarının üçte ikisini, özellikle 4 hafta sonra açıkta ve çiftlikte geçirmelidir.


 


Comments

Popular Posts