Bıldırcın Etinin faydaları ve özellikleri

 Bıldırcın Etinin faydaları ve özellikleri 

Bıldırcınlar hareketli kuşlardır ve kuşun yüksek hareket kabiliyetinden dolayı etlerinin tadı çok iyidir. Geçmişte insanlar bu kuşun yumurtalarının ve etlerinin özellikleri hakkında pek bir şey bilmiyorlardı. Ancak günümüzde bu kuşun etini ve yumurtasını tüketme kültürü toplumdaki farklı insanlar arasında yerleşiktir ve bir dereceye kadar yemek sepetine dahil edilmiştir. 




Bıldırcın küçük olmasına ve eti küçük olmasına rağmen bu kuşun etinde pek çok besin bulunur. Hayvan yeminde protein, fosfor, yağ, kalsiyum, demir, niasin ve çinko gibi çeşitli besinler vardır. Bıldırcın eti ayrıca sinir ve beyin aktiviteleri için faydalı olan bol miktarda kolin içerir. 

Bıldırcın eti, besin kaynağı olarak özellikle kaliteli protein açısından zenginleştirilmiştir. Bu yiyecek, çeşitli temel ve nadir amino asitler içerir. 



Bıldırcın etinin Yetişkinler için faydaları nelerdir? 


Elbette yetişkinler bu kuş etinin faydalarının farkında olsalardı, bu besini haftada en az bir kez diyetlerine dahil ederlerdi. Bıldırcın etinin yetişkinler için en önemli faydaları aşağıdadır.

Kas yapıcı 

Bahsedildiği gibi, bıldırcın eti yüksek miktarda kaliteli protein içerir. Bu nedenle, sporcularda ve fiziksel egzersizlerle ilgilenen kişilerde bu besini tüketmek kas geliştirme açısından çok faydalı olacaktır.

Depresyona karşı 

Bıldırcın eti yüksek miktarda B vitamini içerir. B6 vitamini açısından zengin olan bu yiyecek, vücudun sinir sistemini ve ilgili kimyasal reaksiyonları iyileştirmeye yardımcı olur. 

Sakinleştirici etkisi vardır

Bıldırcın etinin en ilginç özelliklerinden biri de doğal bir analjezik olmasıdır. Bu besini yemek, kas ve eklem ağrısını hafifletmenin yanı sıra romatizma ve baş ağrılarından kaynaklanan ağrıları gidermeye yardımcı olur.

Böbrek dostu

Bıldırcın etindeki mineraller sayesinde vücudun böbrekleri de fonksiyonlarını iyileştirir. Çünkü içerdiği mineraller vücuttaki zararlı maddelerin ve toksinlerin ve ağır metallerin atılmasına ve hatta böbrek taşlarının atılmasına yardımcı olur. Bıldırcın eti de sodyum açısından çok düşüktür ve tansiyonu yüksek olan kişiler için bile tavsiye edilir.

Vücut direncini artırın

Bıldırcın etinde bol miktarda A vitamini ve E vitamini bulunur. Bu lezzetli yiyecek aynı zamanda bazı önemli antioksidanlar içerir ve kandaki hemoglobin seviyesini artırır. Bu nedenle, bu hayvansal proteinin tüketimi vücudun direncinin artmasına neden olur ve hatta bir dereceye kadar kanser hücrelerine karşı korur.

Akciğer sağlığını korur

Bıldırcın etinin en önemli özelliklerinden biri de bu besinin akciğer fonksiyonu ve solunum sistemi üzerindeki etkinliğidir. Astım, akciğer ve solunum problemleri yaşayan kişiler, bıldırcın etinin mucizevi özelliklerinden diyetlerine dahil ederek faydalanabilirler. Bıldırcın ürünlerinin tüketimi de kronik ve uzun süreli öksürüklerin giderilmesine yardımcı olur.

Hasarlı hücreleri iyileştirir

Bıldırcın etindeki E vitamini hücreleri yeniler ve hatta yaraları ve hasarlı dokuları iyileştirebilir.

Bu küçük kuşun etinde çok faydalı mineraller gizlidir, bu da size tepeden tırnağa daha genç ve daha iyi bir görünüm verebilir. Yaşlı insanlar bu kuşun etini yiyerek iyileşmelerine ve fiziksel canlılıklarına yardımcı olabilirler.

Bağırsakları temizlemeye yardımcı olur

Yakın zamanda bağırsak ve sindirim sorunları yaşadıysanız, bıldırcın eti yemenizi öneririz. Bu lezzetli yemeğin tüketimi bağırsak parazitlerini temizlerken mide asidini de dengeler. Hazımsızlık çeken insanlar, bıldırcın etinin eşsiz özelliklerinin tadını çıkarabilirler.

Vücudun kemiklerini güçlendirir

Bıldırcın etinde yüksek kalsiyum bulunur. Farklı topluluklar yüzyıllardır bu kuşun etini tüketiyor ve özelliklerine aşinadır. Bıldırcın etinin diğer özellikleri de kas büyümesi ve vücut kemiklerini güçlendirmesidir. Bebeğinizin güçlü bir iskelet yapısına sahip olmasını istiyorsanız arada bir bebeğinize bıldırcın eti verin.

Çocuklarda bıldırcın eti tüketmenin faydaları

Çocuklar ayrıca bıldırcın etinin faydalarından ve özelliklerinden de yararlanabilirler. Yukarıda bahsedilen bıldırcın etinin tüm özellikleri çocuklar için de geçerlidir. Hatta bu kuşun etindeki düşük kalorili ve kolesterolü ve bu besinin besleyici yapısı, hem çocuklar hem de hamile kadınlar için tüketimini engellemeden yapmıştır.

Yetişkinlere ek olarak bıldırcın etinin çocuklar için birçok faydası vardır. Çocuğunuzun diyetinde hiç yiyecek kullanmadıysanız, mutlaka kullanın. 

Bıldırcın etinde bulunan yüksek protein ve nadir amino asitler çocukların büyümesi ve boyu için mükemmeldir.

Bıldırcın eti yemek, pediatrik aneminin tedavisinde de faydalıdır. Çünkü içinde yüksek miktarda demir bulunur. Bıldırcın eti aynı zamanda iyi bir niasin, fosfor, selenyum ve B-kompleks vitaminleri kaynağıdır ve çocuklar için güvenli bir besindir.

Bıldırcın eti yemek aynı zamanda çocuğun daha iyi uyumasına ve zihinsel olarak sakinleşmesine yardımcı olur.

Bıldırcın eti nasıl yenir

Bıldırcın eti sıcak ve kuru bir yapıya sahiptir. Bu yiyecekler farklı şekillerde pişirilip içilebilir. Ancak bıldırcın etini yağ ile pişirmek, ızgara yapmaktan daha iyidir. Ayrıca etin içindeki vitamin ve mineralleri korumak için uzun süre yüksek ateşte pişirilmemelidir.

Geleneksel tıp ayrıca zihinsel güçleri güçlendirmek ve genel halsizliği gidermek ve vücudun sindirim sistemini güçlendirmek için bıldırcın eti tüketilmesini önermektedir.

Bıldırcın yumurtası ve et aynı anda yenebilir mi?

Bıldırcın yumurtası ve etin aynı anda tüketilmesi vücut için çok yüksek özelliklere sahiptir ve sindirim sistemi, kalp ve sinir sistemini düzenler.


Comments

Popular Posts