Bıldırcın Yetiştirmeden Önce bilmeniz Gerekenler

 Bıldırcın Yetiştirmeden Önce bilmeniz Gerekenler  

Bıldırcın yetiştirmeden önce temel prensibi yönetmek 

Yönetim ilkelerine uyulmadığı takdirde herhangi bir ekonomik çalışmanın başarı ve sürekliliği umulamaz. Bıldırcın yetiştiriciliğinin gerektirdiği yönetimin karmaşıklığı ve çeşitliliği nedeniyle, bıldırcın yetiştiriciliğinden önce Yönetim işlerde dikkatli ve düzenli planlama yapılması gerekmektedir.  




Teknik noktalara yatırım yapmak ve bunları bilmek, bıldırcın yetiştirme kompleksinin başarısını garanti etmeyecektir. Bıldırcın yetiştiriciliği sektöründe birkaç yıl faaliyet gösterdikten sonra, kolay ve risksiz bıldırcın yetiştiriciliği üzerine yapılan büyük miktarda reklam nedeniyle, her yıl çok sayıda meraklı ve yatırımcının ilgisini çektiğini fark ettim.


Ancak ne yazık ki bıldırcın yetiştiriciliği mesleğine deneyim eksikliği ve uygun yönetim yöntemlerinin yetersizliği nedeniyle giren pek çok kişi, bir süre sonra bıldırcın yetiştiriciliğini bırakarak kendi sermayesini yok etmenin yanı sıra bu sanayinin başkentine zarar vermiş ve Ürün pazarında da aksamalara neden olurlar.  

İster bir birey olarak başlayıp tüm işi tek başınıza yapın, isterse çalışanları işe alıp işi dışarıdan temin edin, aslında bir girişimci ve bir yöneticisiniz. İşletmenizin gelişiminde en önemli göreviniz yönetimdir. En önemli sorumluluğunuz, ürün yelpazenizi doğru verim ve kazançla sağlamaktır.
 

Yönetici olarak en önemli sorumluluğunuz, işinizi karlı kılmaktır

Bu yüzden günlük ve zaman alıcı işlere karışmayın. Birçok bıldırcın yetiştiricisinin işlerini planlamak yerine günlük faaliyetlerde bulunduğunu gördük. Bıldırcın yetiştirme kompleksinin yürütme işinin hacminin çok çeşitli ve yüksek olması nedeniyle tüm işi unuturlar ve bir süre sonra sadece hasarı görürler ve önlerinde iki yol görürler:

1- Veya hatalarını tespit edip sorunları değerlendirip yeniden planlarlar.

2- Ya da sabır ve problem çözme becerisine sahip değiller ve çok fazla zararla işlerini yarım bırakıyorlar

En küçük hedeflerine bile ulaşmadan. Bu makalede, bir bıldırcın yetiştirme kompleksini yönetmenin temellerini ve temellerini öğreneceksiniz. Bu yönetim ilkelerinin çoğunu biliyorsunuz ve hatta işinize uyguluyorsunuz. Ama amacım bıldırcın yetiştiricilerini sınıflandırmak ve hatırlatmak.
 



Bıldırcın yetiştirmeden önce bilin! İyi bir iş seçtiniz mi? Bıldırcın yetiştirmek ister misin?
Hayvancılık birimlerinin tasarlanması ve kurulması konusunda çalışıyorum. Bu soru genellikle girişimciler tarafından hangi arazilere yatırım yapılacağı sorulur. Bence bu çok karmaşık bir soru ve duruma göre belki herkesin farklı bir cevabı olabilir.

Ama genellikle bir cevabım var ve bu, herhangi bir işle ilgileniyorsunuz ve bununla başa çıkabileceğinizi düşünüyorsunuz, ödüllendirici olabilir. İyi yönetilirse tüm ekonomik faaliyetler karlı ve sürdürülebilir olabilir. Özellikle insanlara gıda sağlamakla uğraşan tarım sektörü, en önemli ekonomik sektörlerden biri olabilir. 

Ancak ülke tarım sektöründe faaliyet gösterdiğim yıllar boyunca fark ettiğim nokta ve bu konuda yaptığım çalışmalara dayanarak, eğer iş planlama ve prensiplerle ilerlemiyorsa geleceğini umut edemeyeceğimiz sonucuna vardım. Her sektörde çok sayıda başarılı insan ve çok sayıda başarısız insan vardır ve ekonomik faaliyetlerde başarılı olmak bir şans olarak kabul edilemez.




Çünkü girişimcilerin başarı süreci incelendiğinde başarılarının nedeni olarak genellikle ortak ve önemli faktörler sayılabilir. Sürekli çaba, yaratıcılık, büyük ve net hedeflere sahip olma, hedeflere ulaşmak için planlama yapma, sürekli öğrenme ve yeteneklerini geliştirme başarılı girişimcilerin ayırt edici özellikleridir.

Başarılı girişimciler, çok fazla sermayeleri olmamasına rağmen, azim ve planlamayla en az mevcut tesisleri kullanmış ve işlerini genişletmiştir.

Not: Bıldırcın yetiştirmeden önce, öğrenmek ve çalışmakla ilgilenmiyorsanız veya fırsatınız olmadığını düşünüyorsanız, o zaman yapamayacağınızı bilmelisiniz.

Başarılı bir girişimci olun. Belki bir yerde iş aramak daha iyidir. Aslında bir girişimcinin en önemli varlığı, işletmedeki en önemli yatırım olan girişimcinin kendisidir. 

Bıldırcın girişimcileri ve yetiştiricilerinin ayırt edici özelliklerinden biri, sürekli öğrenmeleridir.

Bu insanlar sürekli olarak yeni ve faydalı içerik arıyorlar ve işlerinde kullanıyorlar. Tebrikler, başarılı girişimcilerden birisiniz ya da olacaksınız.

Comments

Popular Posts