Bıldırcın Nasıl bir kuş türüdür ve önemi nedir?

Bıldırcın Nasıl bir kuş türüdür ve önemi nedir? 


Bıldırcın, yetiştiriciler tarafından yetiştirilen birçok tür ve farklı tasarım ve renklere sahip bir kuştur. Bu kuş, kısa uçul mesafesi, erken ergenlik, hızlı büyüme oranı ve besin eksikliklerine ve çevresel koşullara hızlı reaksiyonu nedeniyle araştırmacılar ve araştırma merkezleri tarafından bir laboratuvar hayvanı olarak kabul edilmiştir. 


Bıldırcın kuşu genç yaşta (et tüketimi için yaklaşık 5-6 hafta), iyi yumurtlama, uygun yem dönüşüm oranı, tavuklara kıyasla düşük üreme alanı ihtiyacı, hastalıklara direnç ve düşük üreme maliyeti, dikkatle pazarlanabilir Ayrıca ticari yetiştiricileri de cezbetti. Bu kuş aynı zamanda alt grupları ve dekorasyon açısından da türleri olarak düşünülmüştür.

Bıldırcın Kuşunun Dünyadaki Değeri 

Eylül 1991'de Estonya'nın Tartotalin şehrinde düzenlenen ilk Uluslararası Bıldırcın Konferansı'nda, bıldırcın eti ve yumurta kaynağı olarak Japon bıldırcın yetiştirilmesinin önemi hakkında raporlar sunuldu. Japonya'da bıldırcın üretimi 1965'te 1.7 milyon tondan 1984'te 8.46 milyon tona yükseldi; bunun% 65'i ürün ve% 35'i bıldırcın yumurtası olarak satıldı. 1976'da Estonya'da üreme araştırmalarının başlamasının ardından 1980'de bıldırcın üretimi başladı ve her yıl bıldırcın üretimi 1990'da yılda 1 milyon parçadan 7 milyon parçaya yükseldi.


Min Willy, Japon bıldırcınının et ve yumurta üretimi için bir cins olduğunu ve iki ürünün göreceli öneminin ülkeler arasında değiştiğini bildirdi. Japonya ve Güneydoğu Asya'da yumurta üretimi bir öncelik iken, Fransa ve Avrupa'da et üretimi bıldırcın yetiştiriciliğinin ana hedefidir. Şu anda Japonya'da yetiştirilen yaklaşık 7 milyon bıldırcın kuşu var ve bunların yaklaşık 4 milyonu Toyohashi'de tutuluyor ve bıldırcın yumurtasının yaklaşık% 70'i bölgede üretiliyor. 

Bıldırcın Kuşu etinin Yemek Değeri 

Bıldırcın kuşu uzun zamandır insanlar için et ve yumurta değeri açısından düşünülmüş ve bazı türleri üzerinde çok fazla araştırma yapılmıştır. Bazı türlerin besin değerlerini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaçları vardır. Çoğu çalışmada, Japon bıldırcın kuşu incelenmiştir ve bu nedenle, sunulan sonuçların çoğu, et ve diğer ürünlerin besin değerinin birkaç raporda sunulması ile ilgilidir.

Bıldırcın Irkları ve türleri 

Bıldırcınlar vücut büyüklüğüne göre değişir, en büyüğü Dendrortix macora alt tipinin (36 cm) uzun kuyruklu bıldırcını ve en küçük olanı Çin kirpi veya Çin X-calfactoria (12 cm) olarak adlandırılan Çin renkli bıldırcındır. Bıldırcınlar, hepsi utangaçlık, çeviklik ve bitki örtüsünde saklanma eğilimi gibi özellikleri paylaşan çok çeşitli iklimlerde bulunur. 


Comments

Popular Posts