Bıldırcın Etinin özellikleri ve faydaları

Bıldırcın Etinin özellikleri ve faydaları 


Bıldırcın eti birçok özelliğe sahiptir ve bu nedenle bazı ülkelerde yaygın olarak yetiştirilmektedir. 
Bıldırcın yetiştiriciliği ile ilgili ilginç olan konulardan birisi, bazı ülkelerde bıldırcın yetiştirip av sahalarında avlanmak için serbest bırakmalarıdır. Bıldırcınların ana yemeği tahıllar, böcekler ve küçük hayvanlardır.


Bıldırcın eti yararlı ve faydaları bir üründür ve bu özelliklerin çoğunu bu yazıda sizler ile paylaşacağız. 

Yararlı gıda kaynakları içerir

Bu et, vücudun sağlığı için birçok besleyiciye sahiptir. Bıldırcın eti protein, fosfor, yağ, kalsiyum, demir ve çinko içerir. Bıldırcın eti, beyin sağlığına iyi gelen çok miktarda kolin içerir.


Beyin sağlığı

B vitamini bol miktarda bıldırcın etinde bulunur. Bu etteki B vitamini, beyin sağlığı için iyi olan riboflavin, tiamin, niasin, pantotenik asit, piridoksin, biyotin, folik asit ve kobalamin içerir.


Kemikleri güçlemdirir

Bıldırcın etindeki D vitamini, kemiklerin düzgün büyümesine yardımcı olur ve vücudun sinir sistemini güçlendirir. Bıldırcın eti ayrıca büyük miktarda A ve K vitaminleri içerir, bu etteki K vitamini kemikleri güçlendirir ve K vitamini kanı pıhtılaştırmak için kullanılır.


Sindirim sistemi sağlığı 

sindirim sistemi problemleri çoğunlukla yanlış yiyecekleri yemekten kaynaklanır. Sindirim sistemi bozulursa, çeşitli hastalıklardan kaynaklanabilir. sindirim sistemi problemlerine bazen vücuttaki bakteriler neden olabilir.



Bıldırcın eti sindirim problemlerin karşı savaşır ve sindirimi iyileştirir. Bağırsak ve midenin işlevini düzenlemek için bıldırcın eti tüketebilirsiniz.


Cilt sağlığı ve bakımı

B, E ve A vitaminleri bıldırcın etinde bol miktarda bulunur. Bıldırcın etindeki E vitamini cildin bakımına ve erken yaşlanmanın önlenmesine yardımcı olur.


Comments

Popular Posts