Bıldırcın etinin besleyici faydaları
Osmanlı mutfağının leziz yemeği: Bıldırcın eti
Bugünün yazısı olarak sizlere lezzetli eti olan bıldırcının faydalarından anlatacağım.
Bıldırcın sülüngiller familyasına ait bir kuş türüdür. Küçük bir vücut yapısı vardır ve küçük olduğundan küçük ortamlarda yaşamayı seven bir kuştur. Bitki tohumları ve böceklerden yemeğini sağlar ve genelde göçebe olarak yaşarlar.
Bıldırcınlar etlerinin ve yumurtalarının lezzetiyle tanılan kuşlardır ve o,Osmanlı sarayında en çok tüketilen yemeklerdendi.
Bıldırcın etinin faydaları:
- Çocukların boylarının uzun olmasına yardım eder. Eğer çocuğunuzun uzun boylu olmasını istiyorsanız onların yemeklerine dikkat etmeniz gerekir. Çocukların boylarının uzun olmasını sağlayan şey çinkodur. İyisi şudur ki bıldırcın etinde yüksek oranda çinko bulunmaktadır ve etin göğüs bölümünü haşlayarak veya kızartarak çocuklarınıza yedirebilirsiniz.
- Genç yaşta olanların ve özellikle çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım eder. Eğer haftada bir veya iki kez bıldırcın eti tüketirlerse vücutları hastalıklardan korunur ve aşı olmuş gibi olurlar.
- Bıldırcın çorbası tüketmenizi mutlaka tavsiye ederiz. Bıldırcın etinden yapılan çorba antioksidan deposudur ve sağlık için çok yararlıdır.
- Bıldırcın eti ağrı kesici ve ilaç etkisini gösterir. Kas ağrılarının geçmesi için tüketilmesi önerilen en iyi yemektir. Ayrıca romatizma ağrılarının giderildiği de görülmüştür.
- Hasarlı ve zarar görmüş hücrelerini onarır. Bıldırcın etinde bulunan yüksek miktardaki E vitamini hücrelerin yenilenmesini sağlar. Ayrıca harika görünmenizi sağlayarak faydalı mineraller vücuda sağlamış olur.
Comments
Post a Comment