Bıldırcın Kuluçkası Nasıldır?

Bıldırcın Kuluçkası Nasıldır? 

Bıldırcın Kuluçkasının Süresi 

Bıldırcın Kuluçkasının diğer kümes hayvanlarına göre daha kısa yumurtadan çıkma süresi vardır ve 17 günde yumurtadan çıkabilir. Düşük kar nedeniyle bıldırcın yetiştirmek için en az bin adet yumurta kuluçka ve üreme için planlanmalıdır.


Makineye girmeden önce döllenmiş yumurtalar sınıflandırılmalı, küçük ve büyük yumurtalar alışılmadık şekle sahip ve gevşek yumurtalar makineye girmemelidir.

Sterilizasyon için peteklerin içindeki yumurtaları topladıktan sonra nano gümüş sprey ile dezenfekte edin ve 2 dakika sonra tarakları sırasıyla cihazın rafına yerleştirin. 37,7 sıcaklık ve% 55 nem ve 38,2 havalandırma ile bıldırcın ayarlanan aşamayı tamamlar ve son 3 gün veya kuluçka aşamasında standart sıcaklık 37,2 ve nem% 65 ve havalandırma 38 ° C için uygun bir ortamdır. Bıldırcın civcivlerinin doğumu.

Bazı döllenmiş yumurtalar zayıf olabilir ve kullanıcı, zayıf yumurtaların çatlaması için yumurtadan çıktıktan sonra 24 ila 48 saat beklemelidir.

Bıldırcın Kuluçkası İçin Sıcaklık Oranı

Bıldırcın civcivlerini yumurtadan çıkardıktan sonra civcivlerin tamamen kuruması için civcivlerin 12 saat kuluçka makinesinde kalmasını sağlayın. Tavukları odaya veya yetiştirme salonuna (seraya) taşımak için bir ortam hazırlayın. Tavuklar için ilk 10 gün yetiştirme salonunun sıcaklığının çok önemli olduğuna dikkat edin. Dairesel bir ortam oluşturup zemin sıcaklığını 30-35 derece olarak düşünmeli ve tavuklara ilk 2 gün su ve şeker karışımı veremelisiniz.

Bıldırcın yetiştirme dönemi 15 gün sonra yeni bir aşamaya girer.Üretilen yumurtaların daha az kontaminasyona maruz kalması ve sağlıklı ve temiz yumurta sayısının artması için üretken sürüleri standart ve birinci sınıf kafeslerde tutmaya çalışın. Sürünün hastalanma olasılığı daha düşüktür.

Toplanan yumurtaları 7 günden fazla saklamayın, yumurtaların saklama sıcaklığı 20 derecenin altında ve 16 derecenin altında olmamalıdır. (7 güne kadar kısa süreli depolama için) Verimli sürü depolama odasının sıcaklığı 28 dereceyi geçmemeli ve 18'in altına düşmemelidir. Yetiştirme salonunun en çok arzu edilen sıcaklığı 20 ile 24 derece arasındadır. Sürünün tutulma ortamı her zaman sakin, stressiz ve iyi havalandırma olmalıdır.

Bıldırcın döllü yumurta Toplamak  

Kontaminasyonu önlemek için döllenmiş yumurtalar günde 3-4 defa toplanmalıdır. Daha sonra ağırlık, şekil ve kalite açısından uygun kalitede ve ayrıca atık ile herhangi bir kontaminasyondan arındırılmış döllenmiş yumurtalar seçilerek dezenfeksiyon için özel bir odaya aktarılır. Bu nedenle yumurtaları depolamadan önce gazla dezenfekte etmek veya etkili ve kaliteli bir dezenfektanla tam püskürtme yapmak daha iyidir. 

Bıldırcın Kuluçka Makinesinin Ortamı

Bıldırcın kuluçka makinesini bir odaya yerleştirin, mümkünse odayı sterilize edin ve tamamen hijyenik bir durumda tutun. Bu, yabancı kirletici maddelerin girişini bir ölçüde önleyecektir. Herhangi bir mikrop ve bakteriden arınmış olması için yumurtaların döşenmesinden önce inkübatörün kendisi sterilize edilmelidir. Bu, tavukların yumurtadan çıkmasına çok yardımcı olacaktır .. Cihazın her dönemin sonunda mikroplardan temizlenmesi gerektiğini unutmayın. 

Bıldırcın İçin özel Kuluçka Makinesi

Daha Karlı ve Yüksek Oranda Çıkım elde edebilmek için Çok sayıda bıldırcın Yumurtası kullanmanız Gerekir. Bu yüzden çok sayıda yumurtayı inkübe edebilmek için Ticari kuluçka makinesi Kullanmak çok daha mantıklı ve kullanışlıdır. 






Comments

Popular Posts