Keklik ve Bıldırcın Yetiştiriciliğinde Dikkat etmemiz gereken faktörler

 Keklik ve Bıldırcın Yetiştiriciliğinde Dikkat etmemiz gereken faktörler 

Aşağıdaki makalede, bıldırcın ve Quebec yetiştirme ve yetiştirme yöntemlerini öğreneceksiniz.Bıldırcın ve Quebec'in zengin karı nedeniyle, birçok kişi bu iki kuşu yetiştirmek ve yetiştirmekle ilgileniyor, ancak bıldırcın nasıl yetiştirileceği konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için bu yazıyı hazırladık. 

  • Üretken sürüleri kafeslerde tutmaya çalışın, böylece üretilen döllenmiş yumurtalar kontaminasyona daha az maruz kalır, sağlıklı ve temiz yumurta sayısı artar ve sürü daha az hasta olur.

  • Toplanan döllenmiş yumurtaları 7 günden fazla saklamayın. 3. Yumurta saklama ortamının sıcaklığı 20 derecenin altında ve 16 dereceden az olmamalıdır.
  • Kuluçka istatistiklerini artırmak ve daha sağlıklı civcivler üretmek için haftada en az bir kez multivitamin üreten bir sürü verin.

  • Ayarlanan dönem boyunca uygun sıcaklık 37.7 ve kuluçka dönemi 37.2'dir.

  • Uygun nem oranı çıkış döneminde% 60 ve çıkım döneminde% 70 ila% 75'tir.

  • Verimli sürülerin yetiştirme salonunun sıcaklığı 28 dereceyi geçmemeli ve 18 derecenin altına düşmemelidir. Elbette oda sıcaklığını 20 ile 24 derece arasında tutmaya çalışın.

  • Sürünün tutulma ortamı her zaman sakin ve iyi havalandırılmış olmalı ve hem yumurta üretimini hem de kısırlıklarını azaltacağı için sürüye stres uygulanmamalıdır.
Keklik Yetiştiriciliğinde Dİkkat etmeniz gerekn noktalar 

1- Yumurtaların toplanması ve depolanması: Üretken keklik yatakta tutuluyorsa, yumurtaları kirlenmemesi ve kirlenmemesi ve kırılma oranının artmaması için gün içinde birkaç kez toplamalısınız. Döllenmiş yumurtaların saklanması ve depolanması için sıcaklık 12 ila 17 santigrat derece ve nem oranı yüzde 55 ila 66'dır.

Bu koşullarda saklama süresinin maksimum 12 gün olduğunu unutmamalısınız ancak sıcaklık 20 ile 25 derece arasında ise yumurtaların saklanması bir haftayı geçmemelidir. Genelde 26 derecenin üzerindeki sıcaklıklar artmaya başlar ve 5 derecenin altındaki sıcaklıklar Dölde ciddi hasara neden olur.

2- Civcivler ilk dört hafta bekletilmesi: Doğan Civcivler kendi başlarına ortama uyum sağlayamadıkları için, kuşlara ısı, nem, su ve yiyecek kolayca sağlanmalıdır.

Odanızın sıcaklığı 29 ila 31 santigrat derece, suni anne veya ısı lambaları altındaki sıcaklık 36 ila 38 derece, nemi yaklaşık yüzde 60 ila 50 arasında olmalı ve 28 dereceye ulaşmak için her hafta 2 ila 3 derece düşürülmelidir. İlk günlerde tahıl yatak kartonu üzerine farklı yerlere su ile yerleştirilmeli ve kademeli olarak tahıl tepsilerine dökülmelidir. 

3- Son üç ayda yetiştirme ve bakım: Bir ay sonra tavukları başka bir salona nakledin ve yeni tavuk serisine hazırlanmak için boş yeri iyice temizleyin ve dezenfekte edin. Transfer piliçler de çöpte veya kafeslerde tutulabilir, kekliklerin kesime hazır hale gelmesi üç ay sürer.

Bu bölümde çörek yapmaya ve çörek yapıp zamanında vermeye, çörek atmamaya dikkat etmek çok önemlidir çünkü harcamalarınızın% 70-80'i kuş yemi ile ilgilidir.
 



Comments

Popular Posts