Döllü bıldırcın Yumurtası
Döllü bıldırcın Yumurtasının özellikleri
Kuluçka makinenizden daha sağlıklı, daha iyi şekil ve ağırlık, kondisyon ve kaliteye sahip bıldırcın civcivleri çıkarmak istiyorsanız, döllenmiş yumurta seçiminde çok dikkatli olmanızda fayda var. Bu konuda belirleyici bir rol oynamaktadır.
Bıldırcınların aynı büyüklükte yumurta bırakmadıklarından daha önce bahsetmiştik, bunun nedeni beslenmelerine ve yaşlarına bağlıdır. Ergenlik çağının başlangıcında olan bıldırcınlar daha küçük yumurta üretirler, ancak birkaç günlük ve daha iyi beslenen, yumurtaları daha büyük ve daha kaliteli olan bıldırcınlar, bu da döl durumunu doğrudan etkiler.
Kuluçkahanede yaşamı etkiler, aksi takdirde zayıf civcivleri çıkarmak zorunda kalırsınız çünkü zayıflık ve yetersizlik büyümeye devam etmelerini engelleyecektir çünkü bu tür kuşların dölleri daha küçük yumurtalarda oluşur. Sadece daha iyi büyümek için yeterli alana sahip değillerdi, aynı zamanda büyümelerini tamamlamak için gerekli besin maddelerine de sahip değillerdi.
Tabii ki, çok büyük yumurtalar da kendi başlarına sorunlu olacaktır çünkü bunlar aynı zamanda daha yaşlı yetiştiricilerin çiftleşmesinin bir sonucudur. Kaliteli bir yumurta, doğru büyüklükte olmasının yanı sıra daha sağlıklı, daha kaliteli bir şekle, ağırlığa ve kabuğa sahip olmalıdır. Embriyonun erkekliğinin ve maddeselliğinin yumurtaların rengi ve şekli ile hiçbir ilgisi olmayacaktır çünkü döl yumurta sarısında bulunur ve yumurta sarısı lifleri birbirine bağlayarak askıdaki dölü korur.
Daha sağlıklı ve daha çok civciv üretmek istiyorsanız, verimli sürüleri dikkatli ve doğru bir planlama ile yönetmelisiniz. Hijyene, beslenmeye, aşılara ve bunların saklanmasına her şeyden daha fazla dikkat edin, böylece verimli sürü sonunda kaliteli yumurta üretebilir ve sonuçta ortaya çıkan döl büyümeye devam etmek için daha iyi koşullara sahip olur.
Kuluçka makinesine koyduğunuz her yumurta herhangi bir kontaminasyondan arındırılmış olmalıdır, döllenmiş yumurtaların kabuğunu dezenfekte etmek için onları yıkamayı asla düşünmeyin. Gazlı bez veya temiz bir bezle resmileştirip dezenfekte ederseniz, döle herhangi bir zarar verilmez, aksi takdirde yumurta ve dölüm içindeki sıvıyı koruyan kabuğun doğal yüzey tabakası yok olur. Her türlü enfeksiyon ve mikroplara duyarlı olacaktır. Sonuç sadece yumurtanın içindeki dölün yok olması değil, çevresinde döl bulunan herhangi bir yumurtanın enfeksiyon kapmasıdır.
Yumurtaların saklama sırasında ihtiyaç duydukları sıcaklık 15 ila 18 santigrat derece arasında olmalıdır çünkü 4.4'ten az ve 20 santigrat dereceden fazla, kuluçka yüzdesini sıfıra indirir. Nem oranı% 60 ile 65 arasında olmalıdır çünkü zamanla yumurtanın içindeki sıvı buharlaşır. Tabii ki döllenmiş yumurtalar henüz kuluçka makinesine girmediği ve birkaç gün depoda saklanacağı sürece tüm bu koşulları sağlamak mümkündür, ancak ne kadar uzun süre harcarlarsa, her gün o kadar açılı olmalıdır. Farklı şekilde döndürün (45 dereceye kadar sola ve sağa).
Comments
Post a Comment