Bıldırcın cinsyet teşhisi
Bıldırcın cinsyet teşhisi
Japon bıldırcınında, cinsiyeti tanımlamak için cinsiyete bağlı iki çekinik gen kullanılır. Bir gen rex meyane olarak adlandırılır ve diğeri renk özelliği ile ilgilidir. Civcivler yumurtadan çıktığında, rex ro cinsinin her iki geni de / ro ve beyaz renk iyi tanınır ve cinsiyeti belirlemek için kullanılır. Albino beyaz bıldırcın daha çoktur, ancak bu tür Bıldırcınların kayıpları yüksektir.
Bu nedenle, ticari Japon bıldırcını ıslah yöntemlerinde Rex geni çiftleşmek için kullanılır. Erkek resesif ro / ro genotipine sahiptir ve kahverengiyle karışık pembe fenotipine sahiptir ve kadınlardan daha koyu Bu gen, hayatın ilk günlerinde cinsiyeti belirlemek için kullanılır.
Bu genin bir topluluğa aktarılmasının etkisi, karkas özelliklerinde dikkate alınması gereken değişikliklere neden olur.Bir çalışmanın sonuçları, bu genin karkas özellikleri üzerindeki etkisinin önemli olmadığını, ancak karışık hatta uyluk yağı ve göğüs proteini miktarının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Saf vahşi soydan daha azdı.
Cinsiyet tespiti için göğüs bölgesi tüyleri kullanılır.Erkeklerde bu bölgenin tüyleri kırmızımsı-turuncu, dişilerde siyah ve beyaz lekeler vardır.Bu belirtiler gözlemlenerek kuşların cinsiyeti üç haftalıkken görülebilir. Belirlenen.
Erkeklerde kloaka bezi kuşun vücudunun ucunda şişer ve bu bölgeye bastırılarak, erkeğin doğurgan olduğuna dair bir işaret olan sabun köpüğüne benzer bir madde çıkar. Haftalık) erkekleri tanımlamak için kullanılır.
Ayrıca dişi kuşun ağırlığı erkek kuşa göre daha fazladır, tabii ki bu kilo artışı 28 günlük olduktan sonra bellidir, bıldırcınlarda sadece erkek kuş şarkı söyler. Cinsiyeti belirlemenin ve erkekleri kadınlardan ayırmanın kesin bir yolu yoktur, onları ayırt etmenin tek yolu, büyüklüklerine, cinsel davranışlarına ve kloakalarına göre yargılamaktır.
Comments
Post a Comment